Proefschriften

Omslagontwerp

Click here for English
Een proefschrift is het sluitstuk van een intensieve onderzoeksperiode, wanneer het dan eindelijk gedrukt wordt wil je natuurlijk dat het een uniek boek wordt. Aan het perfectioneren van de inhoud is vaak jarenlang gewerkt dus het uiterlijk van het proefschrift mag ook niet minder dan perfect zijn. Als grafisch vormgever en illustrator heb ik ruime ervaring in coverontwerp voor wetenschappelijke teksten, ik verdiep me in het onderwerp zodat de omslag ook echt de inhoud weerspiegelt.

Van hightech digitale vector illustraties tot ouderwets potlood en papier, ik houd ervan om verschillende stijlen en technieken te hanteren om tot een cover te komen die zowel professioneel als persoonlijk is. Ik werk samen met verschillende gespecialiseerde drukkers, dat zorgt voor een snelle workflow en maakt dat de promovendus niet als tussenpersoon hoeft op te treden.

Een cover ontwerpen. Hoe werkt dat?

Als opdrachtgever wordt je van A tot Z bij het scheppingsproces betrokken. Het begint met je eigen ideeën; vaak heb je zelf al een bepaald beeld bij je proefschrift, dat zal dan de basis van het ontwerp worden. Als je zelf geen visuele ideeën voor je cover hebt zal ik de samenvatting van het proefschrift lezen en vervolgens een of meer concepten voorstellen. Pas wanneer dat is goedgekeurd begin ik met schetsen. Die schetsen zijn digitaal of op papier, afhankelijk van het soort tekening. Ook in de schetsfase blijven we overleggen, ik stuur meestal meerdere schetsen waar je uit kan kiezen. De gekozen schets wordt dan verder ontwikkeld waarna ik verschillende variaties voor kleur en lettertype zal voorstellen. Door je bij iedere stap te betrekken komen we tot een unieke omslag die volledig naar jouw wensen is vormgegeven. Zie het filmpje voor een korte impressie van het ontwerpproces.Bekijk hier mijn portfolio, mijn recente werk of neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte.